Integritetsförklaring - www.bergans.com

Bergans Fritid AS (org.nr 960 400 917) och övriga företag inom Bergans-koncernen respekterar integriteten hos alla som besöker vår hemsida, oavsett om du är kund, om du bara vill ta en titt på våra produkter eller om du besöker vår hemsida av andra orsaker. 

Denna integritetsförklaring beskriver vår policy för behandling av personuppgifter som du registrerar genom vår hemsida www.bergans.com

Om du har frågor kring den här förklaringen, vår integritetspolicy i allmänhet eller något annat som rör denna förklaring, eller om du vill återkalla ett samtycke som du har lämnat via vår hemsida, radera tidigare registreringar eller få andra åtgärder genomförda som du inte själv har direkt tillgång till, ber vi dig kontakta oss per e-post på personvern@bergans.no

Vårt huvudkontor hittar du här:

Loe Bruk
Loesmoen, boks 293
3301 Hokksund
Telefon: (+47) 32 25 25 00

Kontaktinformation för våra företag och våra egna butiker hittar du här:

https://www.bergans.com/About-us/Bergans/Contact-us

 

Syftet med att samla in personuppgifter på vår hemsida

De uppgifter som vi samlar in via vår hemsida används i det syfte som tydligt framgår av informationen på den sida där du registrerar dig.  Detta är för närvarande:

  • Registrering av beställningar och betalningar, behandling av beställningar och leverans av varor som beställts genom vår webbutik
  • Utskick av nyhetsbrev
  • Behandling av meddelanden till vårt kundcenter
  • Uppgifter för personalisering av sidinnehåll och erbjudanden (av/på vid registrering, eller på ”Min sida”)

Dina personuppgifter används endast i det/de syften som anges.  Uppgifterna raderas från vårt system när din förfrågan är färdigbehandlad såvida du inte har samtyckt till att vi sparar uppgifterna i andra syften, till exempel för utskick av nyhetsbrev.  I så fall kommer vi att spara minst ditt namn och din e-postadress i detta syfte.  Nödvändig information lagras/arkiveras under längre perioder när detta är nödvändigt för att uppfylla offentliga lagar och regler som framgår av bl.a. Köplagen och Redovisningslagen.

Vilken sorts uppgifter registreras?

Exempel på uppgifter som registreras (vi efterfrågar endast de uppgifter som är nödvändiga för att vi ska kunna svara på ditt meddelande.  Omfånget kan därför variera.).

I alla syften registrerar vi

  • Fullständigt namn
  • E-postadress

 

Om du handlar på nätet ber vi också om

  • Leveransadress med postnummer och ort
  • Ditt mobilnummer så att fraktbolaget kan kontakta dig angående leveransen

När du ska betala varor i webbutiken eller bokningsavgift för turer, skickas du till vår betalningspartner Nets, som hanterar din betalkortsinformation på ett säkert och godkänt sätt.  Se deras hemsida https://www.nets.eu/no-nb/kundeservice för mer information.

På de flesta ställen där du kan registrera dig har du också möjlighet att komma med på en lista som mottagare av nyhetsbrev.  Du kan när som helst ångra detta genom att klicka på länken längst ned i nyhetsbrevet.

 

Vem får tillgång till de här uppgifterna?

De här uppgifterna används endast av Bergans Fritid AS och dess dotterföretag.  Uppgifterna lämnas inte ut utanför vår kontroll och de används inte heller i andra syften än vad du har informerats om och det du har gett samtycke till.  Om vi vill använda uppgifterna till något annat, frågar vi först.  Detta förhindrar emellertid inte att vi kan anlita underleverantörer för att utföra delar av databehandlingen, t.ex. en leverantör av näthandelstjänster, en betaltjänstleverantör och liknande.  Vi anlitar endast underleverantörer som arbetar inom EU/EES-området eller som genom andra avtal och förpliktelser är godkända att behandla personuppgifter i EU/EES-området.  Alla våra underleverantörer är bundna genom databehandlingsavtal som strikt reglerar hur och under vilka omständigheter data ska behandlas.

Underleverantörer med möjlig åtkomst till dina personuppgifter

Lagring och förvaring

Uppgifter som registerats via våra webbformulär lagras så länge det finns behov av detta för att kunna behandla din förfrågan eller tillhandahålla de tjänster och aktiviteter som du har samtyckt till att delta i. Kommersiell information rörande försäljning sparas i den omfattning och under så lång period som krävs för att uppfylla offentliga krav och villkor som t.ex. krav enligt Köplagen och Redovisningslagen. 

Rätt till insyn, korrigering och radering

Du kan när som helst se dina uppgifter och korrigera dessa genom att logga in under länken ”Min sida”.  Om det var länge sedan vi såg dig, ber vi dig verifiera dina uppgifter när du loggar in.  Vi kommer att informera dig om förändringar i denna integritetsförklaring och andra relevanta förändringar nästa gång du loggar in.  Du har när som helst möjlighet att återkalla ett eller flera samtycken rörande olika användningsområden för uppgifterna, eller begära att uppgifterna raderas.  I sådana fall hänvisar vi till kontaktinformationen i början av den här förklaringen.

 

Rätt att få kopia på registrerade uppgifter och relaterad information

Om det är relevant, kan du begära att få en kopia på de registrerade uppgifterna och eventuella relaterade data.  Använd i så fall kontaktinformationen överst i det här dokumentet.

 

Rätt att återkalla samtycke

Om du har gett samtycke till behandling och vill återkalla det, gör du detta enklast via ”Min sida”.  Om du inte är registrerad som användare, men vill återkalla ett samtycke, gör du detta antingen genom att följa anvisningarna i kommunikation som vi skickar ut, t.ex. nyhetsbrev, eller genom att skicka en begäran till personvern@bergans.no  

 

Vår skyldighet att bekräfta att du är du

När du kontaktar oss för att ändra, radera och/eller överföra dina data, kan det hända att vi ber dig om en säker bekräftelse på innan vi genomför din begäran.  Detta gör vi för att skydda dig mot identitetsstöld, felaktig ändring vid namnlikhet och andra negativa konsekvenser som kan uppstå vid otillräcklig identifiering av dina uppgifter.  En sådan bekräftelse kan ske via e-post till din registrerade e-postadress eller sms till ditt registrerade mobilnummer.

 

Klagomål

Om du anser att dina uppgifter har registrerats på felaktiga grunder, används i strid med dina intressen eller används på ett sätt som kan leda till orimliga negativa konsekvenser för dig som person, har du rätt att anmäla detta till Datainspektionen.  Kontaktinformation och riktlinjer hittar du på deras hemsida www.datainspektionen.se