Personvernerklæring- www.bergans.com

Bergans Fritid AS (org.nr. 960 400 917) og øvrige selskaper i Bergans konsernet respekterer personvernet til alle dere som besøker våre nettsider uansett om du er kunde, om du bare er innom for å se på våre produkter, eller om du besøker våre nettsider av andre grunner. 

Denne personvernerklæringen beskriver vår policy for behandling av personopplysninger som du registrerer gjennom våre nettsider på www.bergans.com

Dersom du har spørsmål angående denne erklæringen, vår personvernpolicy generelt, eller annet omkring emner berørt i denne erklæringen, eller om du ønsker å trekke tilbake et samtykke gitt via våre nettsider, slette tidligere registreringer, eller få utført andre tiltak du ikke selv har direkte tilgang til, ber vi deg ta kontakt med oss på e-post personvern@bergans.no

Vårt hovedkontor finner du her:

Loe Bruk
Loesmoen, boks 293

3301 Hokksund
Telefon: 32 25 25 00

Kontaktinformasjon for våre selskap og våre egne butikker finnes her:

https://www.bergans.com/About-us/Bergans/Contact-us

 

Formålet med innsamling av personopplysninger på våre nettsider

De opplysningene vi samler inn via våre nettsider blir kun benyttet til det formålet som klart fremgår av informasjonen på den siden du registrerer deg via.  Dette er pr. i dag:

  • Registrering av bestillinger og betalinger, behandling av ordre, og levering av varer bestilt gjennom vår nettbutikk
  • Utsendelse av nyhetsbrev
  • Utsendelse av SMS
  • Behandling av henvendelser til vårt kundesenter
  • Data for personalisering av sideinnhold og tilbud (av/på ved registering, eller på min side)

Dine personopplysninger blir kun brukt til det/de oppgitte formålene.  Opplysningene blir slettet fra vårt system når din forespørsel er ferdig behandlet med mindre du har samtykket i at vi tar vare på opplysninger for andre formål, for eksempel utsendelse av nyhetsbrev.  I så fall vil vi minimum lagre ditt navn og din e-post adresse videre for dette formålet.  Nødvendig informasjon vil bli lagret/arkivert for lenger perioder når dette er nødvendig for å overholde offentlige lover og regler slik det fremgår av bl.a. kjøpsloven og regnskapsloven.

Hva slags opplysninger blir registrert?

Eksempler på opplysninger som blir registrert (vi ber kun om de opplysningene som er nødvendig for at vi skal kunne besvare din henvendelse.  Omfanget kan derfor variere)

Etter at du har gitt ditt samtykke vil vi samle inn noe informasjon for å gi deg relevante tilbud og informasjon. Det vi samler inn av informasjon er:

  • E-post adresse for utsendelse av nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å klikke på lenken anmeld meg som du finner lengst nede i nyhetsbrevet.
  • Ditt mobilnummer for SMS utsendelse. Du kan når som helst melde deg av vår sms tjeneste ved å følge instruksjonene i sms utsendelsen.

For alle formål registrerer vi:

  • Fullt navn
  • E-post adresse

Handler du på nett ber vi også om:

  • Leveringsadresse med postnummer og poststed
  • Ditt mobilnummer Slik at fraktselskapet kan kontakte deg angående leveransen

Når du skal betale for varer i nettbutikken, eller for bestillingsavgift for turer, blir du sendt til vår innbetalingspartner Nets, som håndterer dine betalingskortopplysninger på en sikker og godkjent måte.  Se deres nettsider på https://www.nets.eu/no-nb/kundeservicefor mer informasjon.

De fleste steder der du kan registrere deg, har du også mulighet til å be om å stå på liste som mottager av nyhetsbrev.  Dette kan du når som helst melde deg av ved å klikke på link nederst i nyhetsbrevet .

Hvem får tilgang til disse opplysningene?

Disse opplysningene brukes kun av Bergans Fritid AS og datterselskaper.  Opplysningene blir ikke videresendt utenfor vår kontroll og de blir heller ikke brukt til andre formål enn det som er opplyst og det du har gitt samtykke til.  Ønsker vi å benytte opplysningene til noe annet, spør vi først.  Dette står imidlertid ikke i veien for at vi kan engasjere underleverandører for å utføre deler av databehandlingen, f.eks. en leverandør av netthandelstjenester, en betalingstjenesteleverandør og lignende.  Vi benytter kun underleverandører som opererer innenfor EU/EØS området eller som gjennom andre avtaler og forpliktelser er godkjent for å behandle personopplysninger i EU/EØS området.  Alle våre underleverandører er bundet gjennom databehandleravtaler som strengt regulerer hvordan og under hvilke omstendigheter dataene skal behandles.

Underleverandører med mulig tilgang til dine personopplysninger

  • Ciber – for kontakt og annen informasjon, se www.ciber.no
  • Multicase - vårt ERP system – for kontakt og annen informasjon, se www.multicase.no
  • Mailchimp - vårt nyhetsbrevssystem – for kontakt og annen informasjon, se www.mailchimp.com
  • Checkbiz – for utsendelse av SMS. For kontakt og annen informasjon, se www.checkbiz.se

 

Lagring og oppbevaring

Opplysninger registrert på våre nettskjema lagres så lenge det er behov for det for å kunne behandle din forespørsel eller betjene deg med de tjenestene og aktivitetene du har samtykket i å delta i.  Merkantil informasjon knyttet til salg oppbevares i det omfang og så lenge som det er nødvendig for å etterleve offentlige krav og pålegg som f.eks. krav etter kjøpsloven og regnskapsloven. 

 

Rett til innsyn, korrigering og sletting

Du kan når som helst se dine opplysninger og korrigere disse ved å logge deg inn under linken «Min Side».  Dersom det er lenge siden vi har sett deg, vil vi be deg verifisere opplysningene dine når du logger deg på.  Vi vil informere deg om endringer i denne personvernerklæringen og andre relevante endringer neste gang du er pålogget.  Du har når som helst anledning til å trekke tilbake ett eller flere samtykker angående forskjellig bruk av opplysningene, eller be om at opplysningene slettes.  Vennligst se kontaktinformasjon i begynnelsen av denne erklæringen for slike henvendelser.

 

Rett til å motta kopi av registrerte opplysninger og tilknyttet informasjon

Der det er relevant, kan du be om å få en kopi av de registrerte opplysningene og eventuelle tilknyttede data.  Benytt kontaktinformasjon øverst i dette dokumentet til slike henvendelser.

 

Rett til å trekke tilbake samtykke

Har du gitt samtykke til behandlinger og ønsker å trekke disse tilbake, gjør du det lettes via «Min side».  Er du ikke registrert som bruker, men ønsker å trekke tilbake samtykke, gjøres dette enten ved å følge instruks i kommunikasjon vi sender ut, f.eks. nyhetsbrev, eller ved å sende en forespørsel om dette til personvern@bergans.no. 

 

Vår plikt til å bekrefte at du er deg

Når du henvender deg til oss for å få endret, slettet og/eller overført dine data, kan de hende vi vil be om en entydig bekreftelse før forespørselen iverksettes.  Dette gjør vi for å sikre deg mot identitetstyveri, feilaktig endring ved navnelikhet og andre negative konsekvenser som kan oppstå ved unøyaktig identifisering av dine opplysninger.  Slik bekreftelse kan være via e-post til din registrerte e-postadresse eller sms til din registrerte mobiltelefon.

 

Klage

Dersom du mener dine opplysninger er registrert på feilaktig grunnlag, blir benyttet i strid med dine interesser, eller blir benyttet på en måte som kan forårsake urimelige negative konsekvenser for deg som person, har du rett til å bringe saken opp for det norske Datatilsynet.  Kontaktinformasjon og retningslinjer finner du på deres hjemmeside www.datatilsynet.no